Het onbekende bekent

0
Frank Hensen — Geplaatst op 19-03-2015, 15:43
Wat? Twee dagen geen blog geschreven? Schrijft hij geen blog meer? Natuurlijk wel. En zoals je op de homepage kan lezen, Blog, de stand van zaken. En de afgelopen dagen waren aardig wat ontwikkelingen. Of anders gezegd met de kennis van nu, persoonlijke ontwikkelingen. Hoe zit dat dan precies? Leg uit! Via een kennis kwam ik in contact met een bedrijf in de haven. Een prachtig en ideaal bedrijf qua werk, branche, locatie, etc Twee leuke en informatieve gesprekken gehad gevolgd door een TMA Analyse. Zeg maar een psychologische test om te kijken waar je talenten liggen en hoe je als persoon in elkaar steekt. Erg leerzaam, maar door ervaringen en gedrag kunnen sommige uitslagen anders overkomen dan het daadwerkelijk is. Dat was in mijn geval ook. Terug naar de analyse. Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Competenties die ik niet allemaal ga opnoemen, maar die zeer goed staan op een CV. En deze TMA Talentenanalyse was doorslaggevend bij dat prachtige bedrijf in de Rotterdamse Haven. Een gemiste kans voor beide?


Wat zegt een test, wat zegt een analyse? Veel en tegelijkertijd ook weer wat minder dan veel. Veel in die zin dat je een breder inzicht krijgt in de persoon zelf, maar tegelijkertijd ook weer minder dan veel, want de analyse is een moment opname zonder kennis vooraf en de werkelijkheid kan wel eens heel anders zijn dan wat er op papier staat. En toch laten veel bedrijven zich leiden door deze analyses. Heel begrijpelijk, maar ook weer beangstigend. Zegt een bedrijf dan niet te snel of te makkelijk nee, tegen de verkeerde kandidaat? En een kandidaat kan zich niet bewijzen, het tegendeel, of hoe zegt men dat ook alweer in de advocatuur? Tot het tegendeel bewezen is? Dat is hier niet mogelijk. En je zal door moeten gaan, door op de weg die afgeslagen bent. Daarom wordt er vooraf (online) en achteraf een interview gehouden om verder te kijken dan de vragen reiken. Deze 3 onderdelen vormen samen 1 geheel waaruit vaak een advies komt. Dat wordt dan weer doorgegeven aan het bedrijf, die hiermee verder kan anticiperen op het proces. Tenzij het bedrijf het advies niet opvolgt en de kandidaat over andere dingen gaat nadenken.


Voor jezelf beginnen als freelancer? Door solliciteren totdat je wel de juiste match gevonden hebt? Wie het weet mag het zeggen. Maar bij de 3-delige pakken neer gaan zitten is er niet bij. Doorgaan en doen! Door gaan op de weg die je ingeslagen bent, of neem tussentijds een afslag naar het onbekende en verken die weg. Onverhard onbekend, misschien een beetje eng, maar niet minder gevaarlijk. Het vangnet van de WW zal je opvangen als nodig. Niet mijn instelling dat van de WW, maar juist wel die onbekende weg inslaan. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt. 1 ding wat ik geleerd heb is dat ik niet bang ben voor het onbekende. Juist nieuwe dingen wil ontdekken. En hierdoor de variatie in de werkzaamheden vind. Geen repeterende lopende band handelingen voor mij. Nee, uitdagingen, dat heb ik geleerd van de TMA Analyse. Een ondernemer, een onderzoeker, die zoekt naar vernieuwing, erop uit durft te gaan en dat te ontdekken wat achter de horizon ligt. Het onbekende… het onbekende, dat is niet vandaag, dat is morgen. Tot morgen!

—————————————
Noot: Blog was gepubliceerd op de website frankhensen.nl als werkzoekende. Inmiddels is de website aangepast en is Frank Hensen begonnen als freelancer.


Virusvrij. www.avast.com
Tags

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)