Zo heurt het

0
Frank Hensen — Geplaatst op 23-03-2015, 15:44Altijd fijn een bevestiging van wat je al wist. Maar nu ook kan bewijzen met een door een expert samengevatte analyse. Ik heb het over een TMA Talentenanalyse. Je leert je sterke punten, eigenschappen nog beter kennen waardoor je op die punten kan excelleren. Knallen om het zo maar eens te zeggen. Nog beter je best doen in wat je al goed doet. Maar tot op heden doe ik nog niets. Althans, de hoop om als account manager aan de slag te gaan bij een bedrijf in de Rotterdamse Haven, zat er helaas niet in. Ondanks dat het rapport, de analyse die positief was over de betreffende functie en bedrijf en over mij. En toch ging het niet door. Kon je maar bij deze overleggen aanwezig zijn. Dan kon ik het bedrijf een optie en of mogelijkheden bieden als zijnde een snuffelstage, proefperiode of testproject. Geef het beestje een naam. Pas dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Dan kan je ook objectief oordelen in plaats van een keuze te maken op gevoel, gesprek, idee of analyse.


Waarom hebben wij dat ‘stage’ lopen zo aan school gekoppeld en niet aan werkloze, excuus, herstel, werkzoekende gekoppeld. Zelfs het UWV biedt deze mogelijkheid als je al wat langer in de WW zit. Dan kan je met behoud van uitkering, tot wel 6 maanden werken bij een bedrijf. Normaal is de termijn korter, maar wanneer je het aankaart en zoals met alles toestemming hiervoor vraagt, kan je in bijzondere gevallen een stage termijn van wel 6 maanden krijgen. Maar 1 maand, 2 maanden of 3 maanden is normaal. Met andere woorden, je stuurt een sollicitatiebrief, wordt uitgenodigd, gaat in gesprek, tweede gesprek, klikt ook, dan kan je als werkzoekende dit aan het bedrijf aanbieden. U leest het goed. De werkzoekende kan dit aanbieden. De werkgever dient alleen zorg te dragen voor de verzekeringen en dergelijke. Moeten we dit niet omdraaien en wanneer je vanaf een bepaalde tijd thuis zit, actief op zoek bent naar werk en een tweede gesprek hebt bij een bedrijf, de procedure veranderen? Wij willen aan het werk, de regering wil mensen aan het werk helpen en het UWV volgens mij ook. Laat staan de werkzoekende. Die willen misschien nog wel het meest van allemaal, weer aan het werk.

Even een gek voorstel op basis van de omgegooide procedure: Wanneer je een tweede gesprek hebt, en de klik is er van beide kanten, vind ik dat het bedrijf je op dat moment een snuffelstage aan moet beiden. Laten we het een werkgesprek noemen. Zo kan de kandidaat zich bewijzen, het bedrijf leren kennen, maar ook dat wat hij niet of lastig vind om onder woorden te brengen, te uiten in daden. Een bedrijf kan zich verbazen over een kandidaat en al na een maand een contract aanbieden. Zo heurt het! Althans in een ideale wereld. Ondanks dat we niet in een ideale wereld leven, zou dit een mooie kans zijn voor alle werkzoekende. Een werkgesprek van een paar dagen tot maximaal 4 weken. Dan moeten beide partijen naar mijn mening wel een idee hebben over het wel en wee. Dit biedt mogelijkheden, opties en uit eindelijk banen. Ik pleit voor een werkgesprek na het tweede gesprek. Mijn inziens geen betere manier om te solliciteren en voor de werkgever een perfecte manier om de ideale kandidaat in zijn element, aan het werk, te ontmoeten. Zo heurt het !!

—————————————
Noot: Blog was gepubliceerd op de website frankhensen.nl als werkzoekende. Inmiddels is de website aangepast en is Frank Hensen begonnen als freelancer.


Virusvrij. www.avast.com

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)