Shoot Marketing

0
Frank Hensen — Geplaatst op 25-03-2015, 15:45Wanneer je iets doet, breng je dit in het open. Wanneer je nog meer doet, wil je dat ook in het open doen. Naast bakker kan je ook muzikant zijn. Muziek maken voor je hobby en gaande weg maak je meer en meer muziek en verdien je er een extra zakcentje mee. En toevallig ken ik een Vlaardingse bakker die muziek maakt. Zelf doe ik dat ook. Nee, wees gerust. Ik bak geen broden en maak al helemaal geen muziek. Ik wil u geen gehoorbeschadiging op laten lopen. Ik ben net als de Vlaadingse bakker, maar dan als creatief marketeer en als fotograaf. Fotograferen is voor mij misschien wel het zelfde als de bakker die muziek maakt. Alleen liggen die wel erg ver uit elkaar. Fotografie en creatief marketeer, online marketeer, content creator, project manager, graficus en kunstschilder hebben allemaal een overeenkomst en je kan ze samenvoegen, combineren. Als je content nodig hebt, en er is geen juiste foto bij aanwezig, maak je die zelf. Commmm-bineren. Anderen noemen het een one-man-show. Een ideale combinatie. Althans….
Een zeer goede recruiter die mij onwijs goed geholpen heeft, dank nog daarvoor, is een gevalletje bakker en muziek. Alleen in dit specifieke geval, recruiter en muziek. Hij heeft dat met een dikke vette zwarte lijn gescheiden gehouden en adviseert dat ook aan anderen. Dat advies heb ik lang opgevolgd. Baad het niet, schaad het niet. Toch? Puur gefocust op 1 ding. Denk als een recruiter. Denk zoals zij denken.
Wij Nederlanders denken maar al te graag in hokjes. En een persoon moet in een hokje geplaatst worden. Is dat lastig te doen, dan zal men eerder geneigd te zijn om nee te zeggen, dan ja. Kijken we even verder, laten we zeggen, over de grens. Dan zie je dat de Scandinavische landen waaronder IJsland maar ook de Arctische landen zoals Finland dit compleet vreemd vinden. Daar is bijvoorbeeld de burgemeester ook de elektricien en de leraar, in 1. Of de timmerman die zomers ook visser is, en in de winter ook monteur is. Meerdere petten, meerdere beroepen. Dat is ons vreemd.

Waarom is dat vreemd in Nederland? Waarom mogen wij geen meerdere petten op hebben? Zoals de Belgische TV presentator Jambers dat altijd mooi verwoorde met een Belgisch accent: Overdag was hij een, en ‘s avond transformeerde hij in een.. Ook daar werd anders naar gekeken. Kijken we nog verder weg, aan de andere kant van het grote water, Amerika, zien we dat veel vaker. Maar ook in vele andere landen is een gecombineerde carrière gemeengoed en breed geaccepteerd. Wordt het niet eens tijd dat wij dat in Nederland ook gaan accepteren en aanmoedigen? Ja, ik ben daar goed in. Ja ik ben Marketeer EN Fotograaf. En dat doe ik verdomd goed. Ohw nee, dat mag je niet zo zeggen. Dat zit niet in de Nederlandse Cultuur. Zeggen dat je goed bent. Waarom niet? Waarom mag je niet trots zijn op wat je doet en hoe goed je dat doet. Zijn wij zo bekrompen geworden in de afgelopen pak hem beet, 60 jaar?

Als wij zo bekrompen zijn, is het volgende wat ik zeg tegen alle culturele regels in: Hallo, ik ben Frank Hensen en ik ben een expert in Marketing en Communicatie met specialisatie op het gebied van Online en daarnaast ben ik ook een uitstekende documentaire fotograaf. Een fotograaf met een voorliefde voor sfeervolle niet gemanipuleerde zwart wit foto’s.

Of moet ik het zo zeggen: Hallo ik ben Frank Hensen en ik zoek werk bij een bedrijf. Het liefst in de online marketing want dat vind ik leuk om te doen. In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd aan foto’s maken.

Dit klinkt bijna als oude TV programma van Han Peekel, Wordt Vervolgd: Hallo ik ben Frank en doe woody woodpecker na rkrkrkrkrk.

Ik ben er trost op wat ik doe. Een marketing goeroe, een expert op online en tevens een gepassioneerd documentair fotograaf. Werkgevers; ik zou zeggen doe uw voordeel hiermee!! Stop met hokjes denken, denk verder en durf te combineren, buiten de gebaande paden. En wie weet wat of wie je zal aantreffen aan de andere kant van het bureau tijdens de sollicitatie gesprekken. Misschien wel een Marketeer die fotografeert.

—————————————
Noot: Blog was gepubliceerd op de website frankhensen.nl als werkzoekende. Inmiddels is de website aangepast en is Frank Hensen begonnen als freelancer.


Virusvrij. www.avast.com

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)