Wachten op hoop

0
Frank Hensen — Geplaatst op 02-03-2015, 15:37Wanneer je bezig bent met solliciteren, op zoek naar je droombaan, je ambities probeert te verzilveren, is er altijd die ene factor die je niet in de hand hebt. Eigenlijk 2 factoren die nauw verwant zijn. Wachten en hoop. Wachten op resultaat, een bericht, een teken van leven dat je nog in de procedure zit. Hoop dat je de gedroomde perfecte kandidaat bent, met de juiste papieren of ervaring. Wachten op dat ene verlossende woord met hoop dat je op een 2e gesprek mag komen. Zover reikt mijn hoop. Een tweede gesprek. De hoop op een baan ligt mijlen ver weg, maar komt met de dag steeds dichterbij. Op die dag, die dag dat ik het contract teken en officieel aan de slag mag, duurt nog heel even. Daar moet ik op wachten. Nog heel even wachten. Althans..
We wachten wat af met elkaar, voor de bus, de trein, de afspraak die moet komen, een programma dat laadt. Gemiddeld wacht een mens ca. 15.000 uur in zijn leven. Dat is behoorlijk veel. Als we dan ook nog eens in die tijd uitrusten, komen we allemaal “Fris en Fruitig” voor de dag. Niets is minder waar. Wanneer je wacht, nemen kleine stress factoren, bewust of onbewust toe. Totdat je aan de beurt bent bij de dokter bijvoorbeeld. Dan merk je dat je ineens een ander mens wordt, ontspannen of anders gezegd, er valt een last van je schouder, na het wachten. Je mag, je kan, door….

En nu hoor ik al mensen zeggen; wachten met sollicitaties? Je belt toch wel? Je e-mailt ze toch wel? Ga je niet langs? Wees pro-actief en sla je slag! Tot op een zekere hoogte ben ik zeer zeker actief, en ‘hoop’ tegelijkertijd ook weer niet te actief. En soms, ieder geval is uniek en specifiek, moet je verplicht passief wachten. De tijd tikt tergend langzaam weg, totdat je het verlossende woord hoort. Bel je in die tussentijd dan niet? Soms is het beter om niet als dat irritante mannetje die continu belt of e-mailt te boek te staan. Uiteraard is dat afhankelijk van de vacature. Wanneer en hoe je moet reageren, acteren is en blijft een gulden vraag. Iedere recruiter heeft hier wel een passend en kloppend antwoord op, zij het niet dat ze allemaal verschillend zijn. Ieder zijn vak.

Feit blijft dat je wacht, wacht op een verlossend antwoord, hopend op een positief antwoord. Wachten op dat tweede gesprek, hopend dat je bent geslaagd, wachtend op een 3e gesprek waar je alles in kan beklinken en hopen dat je een mooi contract kan tekenen. Soms is het wachten, wachten op hoop. En hoop doet leven. Ik leef!
—————————————
Noot: Blog was gepubliceerd op de website frankhensen.nl als werkzoekende. Inmiddels is de website aangepast en is Frank Hensen begonnen als freelancer.


Virusvrij. www.avast.com

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)