Wat is een droombaan?

Frank Hensen — Geplaatst op 27-02-2015, 15:35
Vraag aan een willekeurig iemand wat zijn of haar droombaan is. Nagenoeg alle personen zullen hier eerst over nadenken alvorens ze een antwoord hebben. En als ze een antwoord hebben, blijven de ideeën maar komen. Van tropisch eiland beheerder tot astronaut. Wat is nu een droombaan? Wat is de de baan waar je van droomt?

Een baan waar je gelukkig in bent, een baan die ook nog eens geld oplevert waar je de hypotheek van kan betalen. Een baan waar je energie van krijgt en niet in de middag al uitgeput van de stress. Een baan die je horizon verrijkt, dan die grijze saaie muren wat kantoor heet zonder ramen in de kelder. Een baan waar je, je hart en ziel in kan leggen. En zo kan ik nog wel even door filosoferen over wat nu de definitie van een droombaan is.

Verschillende onderzoeken welke je terug kan vinden op internet geven aan dat gemiddeld een procent of 18 tevreden is met hun werk en dat slechts een klein deel vind dat het hun droombaan is. Dat vind ik bar weinig. Een droombaan op een tropisch eiland klinkt leuk, maar als je daar alleen zit, zonder vrienden, familie en zonder enige vorm van communicatie middelen, is het een van de eenzaamste beroepen op de wereld met mooi weer. Tenzij je dat prefereert, kan het een droombaan voor je zijn. Alle droombanen hebben naar mijn idee, voordelen maar zeker ook nadelen. Niets is perfect, maar de perfectie kan je wel najagen.

Een stap terug. Wat is een droombaan? Een baan waar je gelukkig van wordt. Dat is voor mij de definitie van een droombaan. Niets is erger dan met lood in je schoenen naar je werk, de tijd weg kijken dat je vrij gelaten wordt en door de poort des hel terug kan keren naar je safe haven, huis genoemd. Nee, dan liever een droombaan. Wie wil dat nou niet? Een baan waar je gelukkig van wordt en energie geeft. Niet van je hobby je werk maken, want dan heb je geen hobby meer. Een baan die je als persoon verruimt. Trost op kan zijn en met passie uitvoert. Dat is een droombaan. En volgens mij heb ik gevonden wat dat voor mij is…...sweet dreams!
—————————————
Noot: Blog was gepubliceerd op de website frankhensen.nl als werkzoekende. Inmiddels is de website aangepast en is Frank Hensen begonnen als freelancer.


Virusvrij. www.avast.com
Wat is een droombaan? Wat is een droombaan? Reviewed by Frank on 15:34 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.