De Daltonlaan – afvoerputje van Noord?

Foto: NP = Niet Parkeren. Dit wordt toch gedaan 

De Daltonlaan – afvoerputje van Noord?

De Daltonlaan in Rotterdam Noord - Blijdorp is een oude verbindingsweg die loopt tussen de Kanaalweg en de Stadhoudersweg en toegang biedt aan Volkstuinvereniging Tot Nut en Genoegen, Tennis vereniging Nedlloyd 70 en Tennisclub Unilever. Media 2005 is de uitgang thv de Stadhoudersweg, éénrichting verkeer gemaakt. De reden welke opgegeven was voor deze wijziging toen der tijd betrof het verminderen van overlast. Serieus?

Sindsdien is de overlast toegenomen waarop de gemeente, groenvoorziening, alle struiken, planten en kleine bomen heeft gerooid/gesnoeid tot aan de grond onder de noemer: “..een open terrein is veiliger“. Het tegendeel is waar. De overlast wordt veroorzaakt op straat, de parkeerplaatsen en de inrit van ProRail. Overlast van vuil, Co2 patronen, condooms, drugs en drug-afval, kenteken diefstal, inbraken, vuil dumpen, zwervers die overnachten in een tent (ok, die slapen in de bosjes en niet op straat, althans, meestal!) en ongure personen in of nabij de voertuigen en die verkopen echt niet spullen via marktplaats daar! Overdag, s-avonds en vooral wanneer het donker is, eigenlijk altijd is er wel iets, wat niet in de haak is, en Handhaving & Toezicht rijden gewoon door, alsook de politie! En dat weten ze!!  Misschien toch maar eens iedereen aanspreken die zich daar ophoudt? Vragen staat vrij.

De Daltonlaan was een mooie natuurlaan. Tegenwoordig een afwerkplek voor sex en een plek om te dealen in drugs of te wachten op een drugsrun. De boomstammen die ooit in een ver verleden dienden als anti-parkeer-boom vallen van ellende uit elkaar en zorgen voor een onverzorgde slordige omgeving. Voormalig Wethouder Joost Eerdmans, noemde de Daltonlaan tijdens een bezoek, na klachten; “Een rustiek stukje Rotterdam”. Serieus? Het lijkt af en toe wel Perron Nul. Rustiek, laat mij niet lachen, het is af en toe een smeerboel, een puinhoop.  Dit komt mede door het gebrek aan fatsoenlijke prullenbakken.  Sinds Juni 2018 staat er welgeteld 1 prullenbak. Één! En daar hebben we voor moeten strijden. Kom op, waar gaat het over? Dat de straat niet aan het prullenbak criteria voldoet? Plaats een aantal prullenbakken op strategische locaties. Zorg voor een manier, op het ProRail pad, waardoor men daar niet meer kan parkeren. Op verzoek heeft de gemeente een NP (Niet parkeren) kruis aangebracht, (zie foto) maar niet tot het hek van ProRail. Dit moest duidelijk genoeg zijn. Not! Met als gevolg dat ze keurig parkeren, meestal na het kuis, tegen het hek aan. Schommelende auto’s en naakte figuren spoken door de beslagen ramen! Hallo!! We komen even langs gelopen. Mooie tepels en een fijne dag verder.

Ruim alle boomstammen op (kosten €15.000,- Serieus? Dat moet toch goedkoper kunnen!!) en plant een natuurlijke border daarvoor terug. Plaats borden met “Camera Bewaking” of plaats echt een paar camera’s, en borden als “Buurtpreventie” hebben een preventieve werking en zorgen al voor extra veiligheid al dan niet een vergroot veiligheidsgevoel. Extra verlichting kan bijdragen aan de nachtelijke uren voor extra veiligheid en dan doel ik op de donkere plekken die nu gebruikt worden als afwerkplek.  

Maak het de verbruiker en gebruiker, niet te makkelijk, maar werp drempels op om van de Daltonlaan ge(mis)bruik te maken, als afwerkplek of drugs gerelateerde activiteiten. De tijd van Perron nul hebben we gehad! Exit einde oefening. Herstel de Daltonlaan weer naar een mooie laan, met natuur, midden in de stad die veilig en prettig te bewandelen, te fietsen of gewoon om doorheen te gaan, is. 

Maar waak ervoor dat de Daltonlaan geen onderdeel wordt van het afvoerputje van Noord!

De Daltonlaan – afvoerputje van Noord? De Daltonlaan – afvoerputje van Noord? Reviewed by Frank on 15:33 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.