Gemeenteraadsverkiezingen

0
Foto: Frank Hensen staat de NOS te woord

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart mogen wij naar de stembus om een stem uit te brengen op een lokale partij/persoon. Misschien niet de meest fantastische verkiezingen, maar wel degelijk zeer belangrijk, ook voor onze hobby. Rijden, genieten en onze passie delen, zonder belemmeringen zoals een onzinnige nutteloze milieuzone of andere betuttelingen.

Een persoonlijk stemadvies kan ik je niet geven. Wat ieder stemt, en zeker lokaal, is een feestje voor jezelf. Wel hoop ik dat je dan niet de slingers gaat ophangen bij met name de linkse partijen die voor een milieuzone pleiten. Iets met groen aan de linker kant van de politieke scepter. Niet doen! Maar dat is mijn advies. Ga wel stemmen, laat je stem niet verloren gaan. Wil je 100% tegen de milieuzone stemmen? Dan kom je uit op de partij van onze premier. Oeps! Toch advies gegeven. Dit was niet afgesproken, maar doe je voordeel ermee. En kies bewust! Iedere stem telt!

Heeft het nut? Ja het heeft nut. De milieuzone is politiek, puur politiek en niets meer dan dat. Een politiek instrument om zichtbaar iets te veranderen in een gemeente of stad zonder dat de lucht er schoner door wordt. Dat zien gelukkig steeds meer partijen en burgers. Het wachten is nu op het hoger beroep van de zaak in Rotterdam.

Even een opwarmertje; Stichting Rotterdamse Klassiekers heeft met succes het besluit aangevochten bij de rechter. ‘Oude auto’s’ op benzine/LPG mogen weer de milieuzone in. De wethouder Pex Langenberg was hier niet blij mee en tekende hoger beroep aan. Een gewijzigd  verkeersbesluit is in een kort geding gelukkig afgedaan. Blijft het hoger beroep bij de Raad van State. Deze dient pas op 24 april 2018 (10:00 uur) aan de Kneuterdijk 22 in Den Haag. En dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen al geweest.

Precies. De verantwoordelijke wethouder is dan weg, foetsie, pleite. Maar niet voor de Rotterdammers die zijn erfenis aanvechten. Een lijk in de kast! Politiek of niet, de stichting gaat door, totdat er helemaal geen milieuzone meer is. Gelijkheid voor alle voertuigen!!

Gelijkheid? De gedupeerde oude benzine voertuigen, klassiekers, oldtimers en youngtimers die niet meer de milieuzone in mochten, mogen vandaag de dag nog steeds niet parkeren met een parkeervergunning. Had je die vroeger? Dan is deze omwille van de milieuzone ingenomen, en nooit meer terug gegeven. Dat is flauw, heel flauw van de wethouder die onlangs aangaf dat het maar een paar weken betreft. Een paar weken? Geef mij dat korte termijn geheugen van een niet antwoordende wethouder als dat kan? Een paar weken in Rotterdam zijn er op < datum > al meer dan 56! Over een paar weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Kies wijs
Twitter mee met #milieuzone #MZnee

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)