Het Rotterdam Project


Beau van Erven Doorens flikt het weer! En hoe? Na 020, zijn eigen stad, maakte Beau de stap naar Rotterdam. Het ruige Rotterdam om daar een paar daklozen te volgen en te ondersteunen. Rotterdam Ruig? Complimenten voor de regie, de camera mannen en vrouwen die dit programma in beeld hebben gebracht. Niet alleen de geijkte tv beelden van een paar mensen, om maar te scoren,  maar juist ook de stad zelf, met die daklozen, als mens erin. Prachtige doorkijkjes, time-laps shots en diverse locaties van Noord tot Zuid van Oost naar West. Werkelijk schitterend gedaan. Rotterdam staat wederom op de kaart als een prachtige stad in beweging, die leeft. Als fotograaf word ik blij van zulke beelden.

Bron: Kijkers en hulpverleners blij met Rotterdam Project
 https://www.ad.nl/rotterdam/kijkers-en-hulpverleners-blij-met-rotterdam-project~a2b159a8/ 

Maar niet alleen de beelden brachten ons, mij, de kijker in beweging. Er was één persoon die opviel. De 43 jarige Patrick. De Caveman van Rotterdam. Hulde dat het team deze man koos. Een junk, een verslaafde, maar bovenal een mens.
Een mens kregen wij te zien achter de lange rossige lokken van deze getergde bebaarde Rotterdammer die keer op keer op tv moest scoren. RTL4 scoorde met dit programma, maar Patrick scoorde iedere aflevering! Hij stal de harten van de kijker, en nam ons mee in een wereld die vele (gelukkig) niet kennen.
Kennen jullie een junk? Kom je wel eens een verslaafde tegen? Vast en zeker. Rotterdam heeft er veel. Te veel! De meeste Rotterdammers lopen daar stilletjes aan voorbij. Na deze succesvolle schitterende serie ben ik blij dat ik niet stilletjes voorbij loop; hallo, goedemiddag, hoe gaat ie, en begroet en behandel ze als mens. Want al zijn ze verslaafd, ze blijven mens.

En laten we hopen dat het met Caveman010, oftewel Patrick goed gaat nu de serie ten einde is. Hopelijk ondersteund het team van RTL4 en de Gemeente, Patrick daar waar nodig, zodat hij zijn hobby, zijn passie, fotograferen, kan doorzetten en zo, met een inkomen en werk, zijn leven op de rails houdt.
Volg Patrick op Instagram https://www.instagram.com/caveman010/ en geniet van zijn foto’s. Wil je dan nog meer genieten van zijn kunst met een foto van Patrick aan je muur thuis of op kantoor? e-mail Patrick op patrick.hrp18@gmail.com. Gewoon doen!

Hopelijk zet de Gemeente Rotterdam dit project door waar het programma is gestopt. Met ongeveer 3.000 daklozen is er nog een wereld te winnen. De eerste stap is al gezet door de Rotterdamse Burgermeester Aboutaleb na een oproep van Beau van Erven Doorens op Social Media. Hij wil af van boetes voor dak- en thuislozen die veelal geen geld hebben, maar wel schulden. Geen bekeuring maar Inzetten op hulp. Hulp in plaats van een boete. Een mooie eerste stap om van het Rotterdam Project een vast onderdeel te maken van het beleid in Rotterdam.
Aboutaleb: geen boetes, maar hulp voor daklozen Rotterdam
NOS: https://nos.nl/artikel/2263462-aboutaleb-geen-boetes-maar-hulp-voor-daklozen-rotterdam.html

UPDATE:
[
RTV Rijnmond] Burgemeester Aboutaleb heeft 'waanzinnig veel' reacties en complimenten gekregen op zijn uitspraak dat hij geen boetes meer wil uitdelen aan daklozen. Dat zegt hij in een gesprek met Politiek010. "Er zaten ook veel mensen bij die willen nadenken over een alternatief voor boetes. Zelfs de staatssecretaris van Volksgezondheid is geïnteresseerd." https://www.rijnmond.nl/nieuws/176290/Aboutaleb-Waanzinnig-veel-reacties-op-uitspraak-over-daklozen-en-boetes (video)

RTL: Burgemeester Aboutaleb over Het Rotterdam Project
De Rotterdamse burgermeester Ahmed Aboutaleb praat met Beau over de uitkomsten van Het Rotterdam Project en de aanpak van daklozen in de stad.


Het Rotterdam Project Het Rotterdam Project Reviewed by Frank on 13:36 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.