Dalton Project in de Daltonlaan

Wederom een 'dump' in de Daltonlaan in Rotterdam. Al eerder schreef ik een artikel over de Daltonlaan, het afvoerputje van Noord. Dit keer blauwe chemische vaten met residu van N-Hexane UN1208. Een goedje waar je geen koffie van kan maken zo blijkt. 

Foto: Calamiteiten Vreugdenhil berging ter plaatse en heeft gebied afgezet.
De Daltonlaan is veelvuldig het toneel van duistere praktijken. Van hangjongeren die aan de slagroompatronen lurken tot zwaar chemische vuil dumpen zoals deze. Maar ook drugdeals, drugrunners, prostitutie, openbare zedendelicten, diefstal, vernielingen en alles wat daar tussen zit.

Deze dump, zet de Daltonlaan weer op de kaart. Dit keer geen filter die de lucht van een wietkwekerij filtert en na gebruik wordt gedumpt op de Daltonlaan, maar een serieuze dump van zwaar chemisch afval. Als bezorgt burger maak je hier een melding van via de BuitenBeter app op je telefoon en zet je dit op twitter. Waar BuitenBeter over het algemeen een response is binnen 3 (!) werkdagen, is de response op twitter binnen een kwartier. En binnen een uur was de calamiteitendienst Vreugdenhil ter plaatse om de situatie te beoordelen. En die oordeelde dat dit niet zomaar een paar vaten zijn. De inhoud is zwaar toxisch, chemisch en gevaarlijk. Het gebied is afgezet en na overleg is besloten om een gespecialiseerd team uit Werkendam, A de Jong https://www.milieuongevallen.nl/ te sturen die in gaspakken, de mannen in rode pakken, beschermd tegen alle chemische dampen en eventuele lekken beschermd zijn, de vaten op een verantwoorde en veilige manier te ruimen. Voorzichtigheid is geboden! Hoe anders zou het gegaan zijn ten tijde van de dump. Hoogst waarschijnlijk een busje met een paar man erin die de vaten zonder handschoenen en zonder andere beschermende middelen midden in de nacht hebben gedumpt.


Update: 
Artikel op RTV Rijnmond over de vaten:
Vaten met chemisch afval gevonden in Rotterdam-Noord
https://www.rijnmond.nl/nieuws/176527/Vaten-met-chemisch-afval-gevonden-in-Rotterdam-Noord

De bewoners en bezoekers in de omgeving zijn dit meer dan zat. Te veel en te vaak gebeuren er zaken die niet kunnen. Al eerder hebben bewoners aan de bel getrokken voor meer toezicht, meer politie en ook voor camera surveillance. Zolang dit blijft doorgaan, is het wachten op iets wat wij allemaal niet willen.

OPMERKELIJK:
Tijdens het wachten op de A de Jong Milieuongevallen stuitte een medewerkers van Vreugdenhil op een paar kentekenplaten in een put, naast hun bedrijfswagen. 5 setjes kentekenplaten werden eruit gehaald. Hierna inspecteerde ik de overige putten ook en warempel, in een andere put lag nog een set platen. Gedumpt na gebruik. Maar waar zijn ze voor gebruikt? Benzine diefstal? Drugrunners? Andere delicten? Feit blijft dat de Daltonlaan in Rotterdam Noord een afvoerputje is geworden. De zaken die hier gebeuren leid nog een keer tot slachtoffers met grote gevolgen. Wanneer gaat er iets gebeuren?

Foto: 1 van de 6 setjes die gevonden zijn in de putten van de Daltonlaan.
Wachten totdat er wat gebeurd? Tot dat er echt slachtoffers vallen? Of vooraf maatregelen nemen? Ik pleit voor het laatste. Beter voorkomen dan genezen zeggen ze weleens. Ik daag de Gemeente Rotterdam, Politie, ProRail, Handhaving & Toezicht en de politiek uit om dit gezamenlijk op te pakken en het Dalton Project te starten.

Dalton Project

Moeten er parkeerplaatsen zijn in de Daltonlaan? Ja, voor de bezoekers van Volkstuinvereniging Tot Nut en Genoegen. Als je die parkeerplaatsen weg haalt, en deze verplaatst naar de west kant bij voetbalclub Steeds Hoger (die op de nominatie staat om te verhuizen)
https://www.voetbalrotterdam.nl/2017/11/voorzitter-frans-bonten-als-leden-instemmen-gaat-vv-blijdorp-terug-naar-de-noorderbocht/ komt er plek vrij voor parkeerruimte voor de tuin vereniging. Haal alle bosjes weg en zorg voor een open veld zonder dat je daar verstoppertje kan spelen. ProRail mag meedenken over het tegengaan van geparkeerde wagens in de calamiteiten doorgang op de Daltonlaan. Als iedereen hieraan meewerkt, nadenkt over het verminderen van de overlast, zal de Daltonlaan weer een normale laan worden, om in de bewoordingen van ex wethouder Eerdmans te praten, dan kan het weer een "rustieke laan" worden in het prachtige Rotterdam Noord.

Gaan jullie de uitdaging aan? Email mij frank@rottwerk.nl en ik ga graag met jullie in gesprek!
Fijne feestdagen!Twitter:
Dalton Project in de Daltonlaan Dalton Project in de Daltonlaan Reviewed by Frank on 15:18 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.