De Hybrid phone


De jonge generatie kent ze niet meer. Maar wie denkt nog wel eens aan de goeie ouwe tijd van de Nokia? Een mobiele telefoon die je eens per week oplaadde en gebruikte voor bellen en gebeld te worden. Een sms sturen of Snake spelen was al een extra. Je was bereikbaar en je kon bellen. Ideaal.Vandaag de dag is een oude Nokia, hoe graag je er ook één zou willen, niet meer toereikend voor het geen waar de hedendaagse maatschappij op in is gericht. Een “Smartphone” is een onderdeel geworden van onze huidige maatschappij. Je kan er mee contactloos betalen, haarscherpe foto’s nemen en deze direct delen op al je sociale media kanalen, whatsappen, online bankieren, spelletjes spelen op een ongekend niveau en natuurlijk muziek luisteren, al dan niet via een stream als Spotify en tal van andere mogelijkheden die ons leven kunnen veraangenamen of vergemakkelijken. Maar is dat wel zo?

In 2018 berekende AppOptix dat wij, smartphone gebruikers, per dag gemiddeld 65,8 keer naar onze smartphone grijpen. Heb jij wel eens geteld hoe vaak jij je smartphone in je handen hebt? Bij elkaar is dat ongeveer gemiddeld 4 uur per dag. 240 minuten per dag is 87.600 minuten per jaar dat wij gemiddeld met ons hoofd gebogen naar een scherm zitten te turen. 1.460 uur! Dat is veel. Kan dat niet anders, voor die dat willen?
Blog: https://www.gsminfo.nl/blog/achtergrond/12698/alles-wat-je-moet-weten-over-schermtijd

Nee is het antwoord. Tuurlijk kan je vandaag de dag nog een Nokia kopen. De oer-GSM in een nieuw jasje voor slechts een paar tientjes. https://www.nokia.com/phones/nl_nl/nokia-3310 maar dan zal je het zonder je apps moeten doen. Dus geen online bankieren meer, geen whatsapp, geen facebook of Instagram. En dat gaat juist de groep die wel gebruik wil maken van die apps, en toch terug willen naar een Nokia, een stap te ver.Zoekend op internet naar een “alternatief” kwam ik bedrogen uit. Het is of een bakelieten draaischijf telefoon, de Nokia of een mini-computer op zakformaat waarmee je kan bellen, de smartphone. Geen tussenweg of tussen oplossing die “best of both worlds” in huis heeft. Een gat in de markt zou je denken. Misschien is dat wel zo, maar helaas bleek dat volgens de vele bedrijven en producenten niet zo te zijn. Economisch belang? Een stap terug? Die mening deel ik niet en ben van mening dat meer mensen opzoek zijn naar een telefoon die beide werelden combineren. De Hybrid Phone!
En een idee was geboren!

Aan de slag op de PC om een telefoon te ontwerpen is geen sinecure daar ik dit nog nooit gedaan had. Waar moet je aan denken? Hoe maak je een Hybrid model? Wat moet erin? Wat moet die kunnen en juist niet? Welk besturingssysteem past erop? Of moet dit ook een nieuw OS ontwikkeld worden die de hybride techniek ondersteund voor het gebruik?
Veel vragen die uiteindelijk leidde tot een telefoon die letterlijk een combinatie is van een Nokia, een Smartphone en een Blackberry met een eigen Hybride OS.De boer op met een idee, een plan en een tekening gaf geen soelaas. In eigen beheer produceren? Is een mogelijkheid alleen ontbreekt het mij aan de nodige financiën die nodig zijn om dit in productie te nemen. Denk aan licenties, patenten, productbescherming, proefmodellen, testfases, programmeurs, UI experts ect etc.. Een paar stappen te veel voor een freelancer, zo bleek. En het bleef bij een idee, een plan en een tekening die lag te ver stoffen op mijn harde schijf. Weer een plan wat leuk bedacht is, maar nooit werkelijkheid wordt. Eén van de vele duizenden zo niet miljoenen plannen wereldwijd die vergeten worden, op de harde schijf blijven staan, in een dichtgeklapt notitieboekje blijven liggen. Zonde!

Daarom een post op Blogger. Kan het hier liggen en misschien pakt iemand het op en kunnen wij over een tijdje een Hybride Phone kopen. Dan hoop ik dat ze nog even aan mij denken….
… mijn idee, mijn plan, een plan die nu niet meer ligt te verstoffen.

Kenmerken van een Hybride telefoon:
Vaste knoppen om op te nemen of door het menu te gaan (bekend van de Nokia).
Een multifunctioneel touchpad wat veranderd voor gebruik (keypad, touchpad, keyboard).
Losse accu’s die er makkelijk op en af kan schuiven en in verschillende sterktes hebt.
Hybride Operating System (HOS) a) Standby modus, b) telefoon modus, c) app modus.
Moderne technieken: NFC, 5G, USB, Wifi, Camera’s etc.
Stevige aluminium legring behuizing en IPv6 waterdicht.
Te bedienen met handschoenen aan, natte en of koude vingers.


De Hybrid phone De Hybrid phone Reviewed by Frank on 12:57 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.