Deelfietsen Parking Spot


15-01-2020 Rotterdam, Frank Hensen – Deelfietsen zijn voor vele een doorn in het oog. Ze worden overal neergekwakt en als ze netjes geparkeerd staan, nemen ze de schaarse ruimte in van de bestaande parkeermogelijkheden voor je fiets. Rotterdam wordt overspoeld door deze tech bedrijven maar een echte oplossing voor het parkeren is er niet. Nog niet, want hoe moeilijk is het om een vlak op de weg te maken waar ze mogen staan?

Foto: deelfietsen in de overvolle fietsenrekken bij Metrostation Blijdorp. 
Als je met je eigen fiets naar de metro gaat, en je hoopt nog ergens een plekje te vinden, vervliegt de hoop al zeer snel bij het zien van de rekken. Ze staan bom en bomvol met fietsen. Wat opvalt, zijn de deelfietsen die er ook gewoon tussen staan. Dat is nu net NIET de bedoeling. 
Geef deze fietsen een eigen parkeervak vlakbij of nabij het station. Dit kan relatief simpel en snel gerealiseerd worden tegen lage kosten. Hoe dit eruit ziet, kan je zien op Google afbeeldingen en dan zoeken op “bike sharing parking space” voorbeelden te over. Met en zonder fietsnietje.   

Hoop dat de gemeente Rotterdam snel een proef begint om te kijken of dit een oplossing is. Als testlocatie kan gedacht worden Metrostation Blijdorp. De Blijdorpers denken graag mee, in oplossingen. 


Al eerder schreef ik over het strooigoed; ‘Deelfietsen zijn net strooigoed’. Een toepasselijk naam in december, al komt dit relatief nieuwe fenomeen het gehele jaar voor. 

Deelfietsen Parking Spot Deelfietsen Parking Spot Reviewed by Frank on 17:09 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.