CSI Rotterdam - Vroesenpaviljoen


In het mooie groene park van Blijdorp, het Vroesenpark in Rotterdam Noord, staat sinds 11 juli 2015 het Vroesenpaviljoen. De eerste houten heipaal is op 11 februari 2015 de grond in gegaan. In de afgelopen jaren is het Vroesenpaviljoen een onderdeel geworden van het park, maar ook van de gehele wijk, en ver daar buiten. Lovende woorden maar ook kritieken kregen ze te verwerken. En helaas ook de ongemakken. Ongemakken als vernielingen, inbraken en het succes. http://vroesenpaviljoen.nl

Foto: De politie op locatie bij het Vroesenpaviljoen tijdens de verbouwing

Succes als ongemak? Zie het als een compliment. Het eten is er altijd goed. De sfeer is altijd warm en gezellig, en wat zegt een goede horeca ondernemer? Locatie, locatie, locatie. En de locatie is perfect. Het eten is perfect en de bediening is perfect. Dit resulteerde in het winnen van de Algemeen Dagblad Gouden Pollepel 2017. https://www.ad.nl/rotterdam/ad-de-gouden-pollepel-voor-het-br-rotterdamse-vroesenpaviljoen~a382b1e7/ En dan is algauw één van de ongemakken; Ruimte!

Met een eerdere uitbreiding (fase2) en nu weer een forse uitbreiding hopen ze het succes te kunnen vergroten. Letterlijk en figuurlijk. Zo luid het Vroesenpaviljoen 2019 in met de verbouwing van de toiletten, gaan ze een overkapping plaatsen aan de terraszijde en wordt een aanbouw aan de keuken gebouwd.

De locatie is zoals eerder al vermeld, perfect! In een park, groot grasveld voor de deur, groot terras, natuur, groen, etc etc. Keerzijde is dat de locatie ook nadelen kent. Het zit afgelegen in een donker gat van de nacht. De avond van 3 feb was helder, koud en daardoor extra donker. Loop je over de paden, waan je jezelf in een niet geblinddoekte versie van de ‘Bird Box Challenge’.  Zelfs zonder blinddoek zie je geen hand voor ogen. Wanneer de nacht invalt, de mensen uit het park trekken, hebben onverlaten toegang tot alles wat zich daar bevindt zonder gezien te worden. En dat hebben ze helaas wederom gedaan. Inbraak in het Vroesenpaviljoen.

De TR (Technische Recherche) was bezig om alle braak sporen veilig te stellen en deze in kaart te brengen. Foto’s van de omgeving, foto’s van sporen, vinger afdrukken, voet afdrukken. Welkom bij CSI Rotterdam, maar dan zonder David Caruso en zijn zonnebril. Over de voortgang van het onderzoek werden geen mededelingen gedaan, maar wel werd duidelijk dat het een ideale locatie is, zo verscholen in de nacht.
De politie deed hun werk zo ook de medewerkers van het beveiligingsbedrijf. Ondanks een alarm installatie, wisten deze inbrekers toch binnen te komen. Het mag dan ook geen wonder heten dat het bedrijf de beveiliging aan scherpt en verbeterd. De heren waren te druk om uitleg te geven.
Ondertussen ging de verbouwing, de uitbreiding van het Vroesenpaviljoen stoïcijns door. Er is geen tijd te verspillen waardoor de vaklieden en de medewerkers van het paviljoen, de sloophamer vatten en er op los sloegen om zo snel mogelijk weer open te kunnen. In een groter, beter en vernieuwd Vroesenpaviljoen. Volg het Vroesenpaviljoen op hun facebook pagina: https://www.facebook.com/pg/vroesenpaviljoen/posts/?ref=page_internal

Verlichting
Al eerder schreef ik over het Vroesenpark en wat er zich afspeelt in het donker. Al sinds de zomer van 2017 pleit ik voor verlichting in het park. De 6 armzalige en sterk verouderde lantaarnpalen bieden geen veiligheid voor het hele park. Bezoekers, wandelaars, fietsers maar ook omwonende die een hond hebben, komen niet of zelden in het park als het donker wordt. In gesprekken met de bezoekers komt dit duidelijk naar voren. Zonde en een gemiste kans voor het prachtige park. Ook de sociale controle die daardoor ontbreekt is een gemiste kans. Meer mensen in het park, is een vorm van controle. Wellicht als er verlichting was in het park was er niet ingebroken in het Vroesenpaviljoen. Wellicht, maar zeker weten doen we dat niet. Wel dat er zonder verlichting meer kansen zijn voor de inbrekers. En die kansen moeten we niet bieden.
 
Daarom…
Gemeente Rotterdam, Stadsbeheer, Wijkraad en Gemeenteraad, politie, bewoners, bezoekers en het Vroesenpaviljoen zelf: Zet op de agenda ‘verlichting Vroesenpark’, zodat we aankomende zomer en winter, veilig door het park kunnen lopen, sporten, wandelen met de hond, en dat er hopelijk niet meer ingebroken wordt in het Vroesenpaviljoen. Dank u!

Hopelijk gaat de verbouwing spoedig en kunnen we weer snel genieten van een heerlijk Rotterdams kopje koffie of een heerlijk biertje op het terras, in de zon om vervolgens ‘s avonds door een verlicht park moe en voldaan veilig huiswaarts te keren. Wetende dat het park in veilige handen is van de verlichting.
Foto: Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het Vroesenpaviljoen. 


Eerdere artikelen:
* Verlichting brengt rust en veiligheid
https://frankhensen.blogspot.com/2019/01/verlichting-brengt-rust-en-veiligheid.html


Noord010inbeeld – portret van het Vroesenpaviljoen
Een uitgebreide blog pagina over het Vroesenpaviljoen en de bouw van het paviljoen met veel prachtige foto’s en verhalen.
http://noord010inbeeld.blogspot.com/2015/07/vroesenpaviljoen-lang-gekoesterde-droom.htmlCSI Rotterdam - Vroesenpaviljoen CSI Rotterdam  - Vroesenpaviljoen Reviewed by Frank on 12:17 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.